27000 grondbeschikkingen uitgegeven in 4 jaar

27000 grondbeschikkingen uitgegeven in 4 jaar

22-05-2019

In de afgelopen 4 jaar heeft het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) 27000 grondbeschikkingen uitgestrekt aan burgers. “Dit betekent dat ondanks tekortkomingen er performance is geleverd en wij een behoorlijke uitvoeringscapaciteit hebben. Doch dienen wij dat te versterken als wij de achterstanden met betrekking tot grondzaken willen inlopen.” Dit heeft de RGB-minister Lekram Soerdjan op dinsdag 21 mei 2019 meegedeeld aan de Regering, tijdens de behandeling van de Staatsbegroting in De Nationale Assemblee.

Minister Soerdjan zegt dat er enkele voorstellen liggen die ondersteuning behoeven. Als voorbeeld noemt hij projecten voor studenten en ook het voorzien van jongeren in verschillende districten van een bouwkavel, zodat ze hun zaken in orde kunnen maken. Het versnelt verbeteren van het grondbeleid heeft zijn volle aandacht, verzekerde hij.

“Alle grondaanvragen worden per district afgehandeld. Zo ook de brieven die vanuit DNA worden gestuurd. In zeer urgente gevallen wordt afgeweken van het principe en worden aanvragen ook buiten de geplande periode afgehandeld”, zegt de minister desgevraagd. Om dichterbij het publiek te komen beschikt het ministerie over een klachtenunit.